További beszerzéseim…

Megjelent: 2010. május 10., hétfő 22:31 ; Írta: Atko

Áprilisban nem csak az előző bejegyzésemben látott kocsit vettem meg, hanem további kocsikat és egyéb kütyüket is vettem újdonsült hobbimhoz. Rá kellett döbbennem, hogy ugyan a különböző aukciós oldalakon Dunát lehetne rekeszteni a vasútmodellezéssel kapcsolatos cuccokkal, de az engem érdeklő III. korszakos, belga vasúttársaság kocsijai, mozdonyai igen csak alacsony számban vannak képviselve. Gondolom mindenki ismeri a helyzetet, hogy gyakorlatilag tele van német DR, DB kocsikkal, mozdonyokkal az internet itthoni szeglete.

Ebből fakadóan igen sok időt töltök azzal, hogy belga dolgok után keresek itthon és külföldön egyaránt, és ha találok valamit, akkor nem sok gondolkozás után le is csapok rá, hiszen általában eléggé egyszeri alkalom mind. Nos ezt tettem áprilisban is, aminek az eredménye három vagon lett.

Piko Belga vagon

Igazából mindegyik kifejezetten szép állapotban volt, gyakorlatilag csak nagyon apró hibákat találtam rajtuk, de úgy vagyok vele, hogy 1500 Forintért bőven jó mindegyik.

Piko Belga vagon

A három vagonból kettőt az LMK-ban szombatonként megrendezett börzén vettem, ahol igazából majdnem otthagytam egy kisebb vagyont, hiszen az egyik eladónak volt egy h0-s belga Nohabja a Pikotól. Az a fajta Piko Nohab, amiben két motor van, és szíjhajtásúak a kerekei.

Piko SNCB Nohab 204.001

Ugyan nem volt tökéletes állapotban (ott helyben kezemben maradt az egyik lépcsője), de szépen futott, és tökéletes alapot jelentett volna egy digitális átalakításhoz. Nem vettem meg, amit azóta is bánok, de az az igazság, hogy kell egy határt húzni, hogy az ember mennyit akar költeni egy hobbira havi szinten, márpedig áprilisban így is túllőttem a határon. Bár gondolom ez titeket nem lep meg. ;) Az a Piko Nohab azóta is előkelő helyet foglal el a kívánságlistámon.

Roco multiMAUS digitális irányító

Digitális átalakításról jut eszembe, hogy kifejezetten olcsón (a bolti 70-80 ezer helyett annak  negyedéért) sikerült vennem egy Roco multiMAUS kontrollert és a hozzá való erősítőt és trafót. Egy kezdőkészletből való, teljesen új cucc. Sajnos még nem sikerült kipróbálnom digitális mozdony hiányában, de rajta vagyok az ügyön, hogy ezt a hiányt pótoljam…