Ezek vagytok ti…

Megjelent: 2010. január 24., vasárnap 18:44 ; Írta: Atko

Hetek óta gondolkozom egy ehhez hasonló íráson, mivel érdekesnek találom, hogy felnőtt emberek olyan gyerekesen viselkednek, ahogy azt tették, és amihez valójában csak gratulálni tudok.

Ezen post apropója az a kritikus hangvételű, három héttel ezelőtti bejegyzés, és az arra kapott kommentek. Én az az ember vagyok, aki nem szereti véka alá rejteni a véleményét, bármi is legyen az, és ezzel hazánkban nem nagyon vagyok népszerű, hiszen mi vagyunk a leginkább “nem bírjuk a kritikát népség”, ahogy ez ebben az esetben is tanúbizonyságot nyert.

Történt ugyanis, hogy a kritikus bejegyzésem olvasta valaki, akinek van valami köze az adott kiadványhoz, és felajánlotta nekem ország-világ (na jó, annál azért jóval kevesebb ember, pontosabban csak  a blogjának olvasói előtt), hogy csináljam jobban. Erre én ott a blogbejegyzés kommentjében adtam egy olyan választ, miszerint szívesen vállalom az adott újság honlapjának frissítését, hiszen ilyen természetű problémákkal foglalkozom napi szinten, és valószínűleg nagyon kevés energiával sokkal jobbat tudnék összehozni. Bevallom akkor úgy voltam vele, hogy nagyon szívesen segítettem volna. Ezt megírtam nekik levélben is, és erre mi történt? Pár nap múlva lekerült a blogjáról a bejegyzés, és a komment is, sőt a válaszukra azóta is várok. Vicces? Szánalmas? Amúgy meg óriási öngól…

Most ezen bejegyzés keretében szeretném visszavonni az ajánlatomat, amit három hete tettem az újság, és a weblap készítőinek: nem szeretnék segíteni önöknek, pedig komolyan célom volt, hogy segítsek. Minősíthetetlennek tartom, hogy még egy “köszönjük, de nem érdekel” levelet sem voltak képesek megfogalmazni, egy amúgy nem kis (tízezer forintos nagyságrendű) összegről szóló, abszolút jótékony felajánlásra.

Továbbá kérem önöket, hogy ha már csinálják azt a lapot, és pénzt is kérnek érte, ráadásul még ennyire érzékenyek is, akkor csinálják már úgy, hogy ne legyen tele helyesírási hibával, és egy olyan jöttment, mint én, ne találjon benne kapásból kismillió szerkesztési problémát. Mi lenne ha még értenék is a témához?!? Ugyanennyi tartalmi hibát találnék?