Majdnem vettem egy váltóáramú modellt…

Megjelent: 2010. december 29., szerda 22:34 ; Írta: Atko

Hogy jártam… Német ebay-en találtam egy Piko gőzmozdonyt, olyat, amire már régóta áhítozok: harmadik korszakbeli, belga, digitálisan előkészített, a magyarországi ár kétharmadáért (még a mostani euró árfolyammal is húsz rugó körül kijönne).

Piko gőzmozdony SNCB G7.1 EpIII

Piko gőzmozdony SNCB G7.1 EpIII

Már majdnem a Sofort-Kaufen gombra böktem, amikor eszembe jutott, hogy nem a gyenge német tudásomra kéne bízni az ilyen vételeket. Fogtam a Google Fordítót, és mit látnak szemeim?!? Szerencsére lefordította a “Stromversorgung: Wechselstrom” sort a számomra értelmezhetőbb “Power supply: AC” szavakra. Ejj mondom, az nekem nem jó, ugyanis nekem egyenáramú cucc kéne, nem pedig váltó.

No mi ebből a tanulság? Nem minden arany, ami fénylik. Mondjuk azt nem tudom, hogy mi a különbség az egyenáramú és a váltóáramú között, de én arra gondolok, hogy a váltóáramú az biztosan Märklin rendszerhez jó, ott meg ugye van középső sín is… Mondjuk kérdéses, hogy kis bütyköléssel egy ilyet át lehet-e varázsolni egyenáramúvá, bár ezt kétlem, mert valószínűleg a motor sem azonos a két modellben. Szóval inkább hagyom, de azért sajnálom.