Karácsonyi vasútmodell kiállítás és vásár

Megjelent: 2010. december 6., hétfő 00:50 ; Írta: Atko

A hétvégén rendezték meg a Karácsonyi vasútmodell kiállítást és vásárt itt Budapesten, az Örs Vezér terétől nem messze. Mivel már rég jártam vasútmodell vásáron, ezért úgy voltam vele, hogy most kimegyek körbenézni, hátha van valami számomra is érdekes.

A belépő — amit még mindig furcsállok, hogy egy börzére belépőt szednek — egy másfél órát nézelődtem, és csodálkoztam a helyen. A kiállított terepasztalok (mind a TT-s, mind a H0-ások, mind pedig a LEGOból készült) egytől-egyig remek kis asztalok voltak, mindegyiken volt olyan rész, ami nagyon igényesen és szépen kidolgozott, az embernek már csak nézni is örömöt okozott. ;) Ugyan erősen érződött a modulonként eltérő kialakítási minőség és részletesség, viszont ettől függetlenül nagy élmény volt látni ekkora asztalokat. A legjobban az az asztal tetszett, ami egy kb 2x3m-es H0 asztal volt, és a folyosón állt. A legigényesebben talán az volt kidolgozva, bár egy picit túl zsúfolt volt, dehát H0-ában ekkora méreten nem igazán lehet mit kezdeni. A kiállítás része tényleg élmény volt, kicsinek, nagynak volt mit néznie.

A börze viszont… csak egyet mondok: drága. Amikor tavasszal először kimentem az LMK-ba egy szombat délelőtt, akkor sikerült pár dolgot vennem — így utólag rájöttem — minimum dupla áron. Azóta elég sok mindent vettem az internetről, és az első meglepetés akkor ért, amikor tökéletes állapotú olyan vagont (amit az LMK-ban sikerült beszereznem igen csak hibásan) féláron sikerült megvennem. Ez sajnos azóta sem változott… Néha a hajam égnek állt, hogy mennyi pénzt képesek elkérni egy-egy kiegészítőért, vagy mozdonyért, vagonért az ott árusítók… Persze nekik kell tudni, hogy mennyire akarnak megszabadulni a saját dolgaiktól, de amikor egy mozdonyt az egyik delikvens már fél éve nem tud eladni, és még mindig ugyanannyiért árulja, akkor az (engem legalábbis) elgondolkoztat.